Help center
Home  -  Bitcoin voor beginners cursus   -   Hoe Bitcoin kopen?
hoe bitcoin kopen

blockchain

30 mei 2018

Hoe Bitcoin kopen?

BITCOINS KOPEN, HOE EN WAAR?

Hoe Bitcoin kopen? Je hebt je al enige tijd verdiept in de wereld van de cryptocurrency? Wat je tot nu toe over de Bitcoin hebt geleerd, moet je op één of ander moment in de praktijk gaan omzetten: effectief Bitcoins verwerven! Waar kun je nu veilig Bitcoins aankopen en hoe of waar bewaar je die het best? We geven hieronder alvast een beknopt overzicht. Wie er echt alles over wil weten, kan best inschrijven op één van de cursussen die Block Chain Group Belgium aanbiedt: Bitcoin voor beginners en Cryptocurrency trading van A tot Z

Hoe Bitcoin kopen via een online broker

Bitcoin brokers kun je beschouwen als wisselkantoren waar je effectief Bitcoins kunt aankopen en betalen in euro. De betaling verloopt vaak via veilige betaalplatformen zoals iDeal of gewoonweg met Bancontact. Vooraleer je hier kan kopen, moet je wel eerst een profiel aanmaken om de veiligheid van de operaties te garanderen.

 

Om zeker te zijn dat je bent wie je zegt, zijn er een aantal controle- en veilgheidsmechanismes ingebouwd, waarbij je als teken van goodwill vooraf een klein bedrag moet storten of een code moet bevestigen die naar je gsm werd verzonden. Net zoals elk ander wisselkantoor, rekent ook de Bitcoin broker een commissie aan voor zijn tussenkomst. Bekende Bitcoin brokers zijn bijvoorbeeld BTCdirect en Bitonic.

Bitcoins kopen via een ‘ruilbeurs’

hoe bitcoin kopen

Wie de Bitcoin trading toer op wil, zal perfect aan zijn trekken komen op één van de Bitcoin Exchanges. Dit zijn online marktplaatsen waar kopers en verkopers van cryptovaluta met elkaar in contact komen in een beveiligde omgeving. De Exchanges verkopen zelf geen Bitcoins maar faciliteren wel de handel tussen hun leden, mits een kleine vergoeding. Je kunt er Bitcoins kopen, verkopen en/of opslaan.

Het zijn zeer geavanceerde platformen waar je een gedetailleerd profiel kunt aanmaken maar ook je trading activiteiten programmeren en automatiseren. Bekende namen van Exchanges zijn onder andere: Coinbase, Litebit, Bitmymoney.

Peer-to-peer Bitcoin kopen

bitcoin kopen

Er bestaan eveneens enkele platformen waar je Bitcoins kunt kopen en verkopen rechstreeks van andere gebruikers. Voor de beste Crypto signalen zijn er uiteraard verschillende opties.

De grotere anonimiteit die hier heerst, betaal je dan wel met een iets hogere Bitcoin prijs. Een gekende is:  LocalBitcoins

Veilig opgeborgen in je ‘Wallet’

Bitcoins en andere cryprocurrency kun je veilig opbergen en bewaren in een digitale protefeuille, de ‘Wallet’. Een Wallet wordt beveiligd met een publieke en een privésleutel, bestaande uit reeksen van tientallen letters en cijfers die onmogelijk te kraken zijn. De publieke sleutel laat toe om de mensen aan wie je Bitcoins gekocht hebt, efectief ook deze Bitcoins in je Wallet te deponeren. Beschouw het als een brievenbus, je kan er enkel dingen in deponeren. Om de inhoud ervan te legen heb je dan je private sleutel nodig. Naast het kopen van Bitcoin kan je dus ook geld verdienen door het traden ermee. Om goeie signals te ontvangen kan je even kijken op volgende website: https://best-crypto-signals.com/crypto-signals-telegram

 

Je kan je Wallet opslaan op je desktop, smartphone of laptop, maar dan ben je wel zelf verantwoordelijk voor de beveiliging ervan. Een handig alternatief bestaat erin om je Wallet online aan te maken en te bewaren op één van de talrijke Exchanges. Hierbij moet je dan zelf geen aparte software downloaden. Wie echt absolute veiligheid nastreeft, zal echter meestal zijn Wallet offline bewaren, op een aparte hardware wallet zoals Trezor, of Ledger Nano. Veiligheid voor alles!

Dit zijn enkele van de mogelijkheden. In onze Starter cursus Crypto voor beginners leggen we u alles in detail uit. En vooral hoe u VEILIG online blijft 😉

Groeten Serge & Rami!

TIP: GELD VERDIENEN MET BITCOIN